×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 10
54
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
39
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
12
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
38
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
50
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
20
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Az apropót nemcsak a gyereknap adja. A jó ötletekre mindig szükség van. Nézzük mitől lesz menő egy kiskamasz szobája. Nincsenek nagy titkok, csak pár alapvető szükségletet kell kielégíteni. kell egy hely, egy kisebb vagy nagyobb kuckószerű képződmény, ahová a herceg/hercegnő visszavonulhat tárolási mód bármennyi és bárhol – lásd meg mindenhol a lehetőséget aktuális érdeklődési kör, egyéb […]
A romantikus kertekből nem hiányozhat a június közepétől szeptember végéig dúsan virágzó hortenzia. Csodás színei miatt önmagában vagy szigeteket alkotva is nagyon jól mutat. Elárulom a három legfőbb gondozási titkot, aminek betartásával a te hortenziáidnak is csodájára járnak majd.       Talaj A hortenzia a humuszos, tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű, savanyú talajban fejlődik […]
Hallottam már ostoros kalácsnak vagy ostoros rétesnek is hívni az egyik nagy családi kedvenc süteményt. Rétesnek semmiképp nem nevezném, hisz kalács tésztából készül. Egymás közt gyakran csak folyós kakaósnak hívjuk, de azért a csupa csokis fonott kalács talán egy kicsit elegánsabb név. De nem is a neve a lényeg, az íze egyszerűen fenséges!     […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni?     Úgy tűnik, van […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
    Szükség van hozzá egy kb. 20-24 cm-es kapcsos torta formára 2 l tetszőleges ízű fagylaltra 1 tábla fehér és 1 tábla ét csokira na és sok-sok tetszőleges ízű nápolyira   Elkészítés: A formát körberakjuk nápolyival ill. az aljára is teszünk, majd rétegezzük a már kissé lágyabb fagylatot (a túl fagyossal nem lehet dolgozni), […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
Egy hobbi kertésznek az igazi elismerés az, ha a dédelgetett kedvence egyszer csak virágba borul. Ma távoli földrészekről származó növényeket válogattam, amik hazájukban szabadon pompáznak, nálunk viszont többnyire csak zöld szobanövényként ismertek. Szobában tartva igen ritkán nyílnak ki, akkor viszont határtalan örömet okoznak gondozójuknak.     Az agglegényvirág vagy zámia igénytelen, kevés fénnyel és minimális […]
Szerző: Starkné Szabó Eszter Nálunk a legnépszerűbb a lekvárok közül, diós süteményeink kihagyhatatlan alkotórésze, de imádjuk a palacsintába is. Emlékszem, gyermekkoromban én is segítettem nagyanyámnak készíteni, aki még nagy kondérban főzte. Előtte forrázta, lehúzta a héját, ledarálta hozzá a barackot, majd bőségesen cukrozta. Órákig kevergette folyamatosan, mire elkészült a gyönyörű színű, istenien finom, tökéletes állagú […]